vrijdag 27 juli 2012

pruimen uit eigen tuin!

De warmte van de afgelopen dagen heeft een wondertje verricht! Een paar dagen geleden waren de pruimen in onze eigen boom nog keihard, vandaag zijn ze rijp!  De boom staat al sinds een jaar of 10 bij onze voordeur. We kijken er eigenlijk nooit naar om; hij draagt toch bijna niet en pruimen rapen we wel ergens anders. Die enkeling is voor de vogeltjes. Tot vandaag... de pruimen vallen opeens heel erg op, van blaadjeskleur groen zijn ze nu heldergeel en nu pas zien we hoe vol de boom ermee hangt. Tijd om de plukzak tevoorschijn te halen want met de hand kunnen we er niet bij. 



In totaal plukken we twee en een halve kilo. (Is het Reine Claude? Ik denk het wel, dat ga ik navragen bij onze buurman waarvan we destijds het, toen kleine, boompje kregen, hij heeft het boompje opgekweekt van een pit en zal vast nog wel weten welke)


We zijn 5 potten halvajam (1250 gram pruimen en 500 gr halva geleisuiker) en 4 potten pruimengelei (1 kilo pruimen met 650 gram rietsuiker) rijker. Getest op een beschuit is onze conclusie 'er is iets mis met die pruimen, ze zijn té lekker!'

Geen opmerkingen: