dinsdag 7 mei 2013

nog een tipitent en het inmaakseizoen is weer geopend!

Een eindje verderop in de straat ligt iets op de stoep met een bordje 'gratis meenemen'. Het zijn bamboestokken, een heleboel! Dat vraagt om nóg een tipitent! We steken 22 stokken in de grond, binden ze aan de bovenkant samen en rondom leggen we een stenenpaadje. In het midden 2 stukken hout, dan kun je erin zitten. Bij de stokken, om en om, zaaien we oostindische kers en stokbonen. Eén boon per stok want het is nog een beetje vroeg in mei. Misschien blijft het nachtvorstvrij, dan hebben we vroege snijbonen ;-)


detail...
 Met onze 8 rabarberplanten in de tuin is er nog niet één groot genoeg om te oogsten. Wat wil het gelukje? Een buurman die een fietstas vol met rabarber komt brengen! Het is het eerste inmaaksel van dit jaar. De gespaarde potjes krijgen weer een bestemming; uitkoken met soda en dan vullen maar! Wat vertrouwd om weer het ploppen van de dekseltjes te horen ;-)



Deze 4 potjes gaan in de voorraad. Minstens nog zo'n hoeveelheid staat klaar om morgen te eten bij de aardappeltjes en een deel... ging zojuist warm in de buiken. Mmmm!

(Toch eens vragen hoe die buurman dat nou voor elkaar krijgt, zó vroeg, zó veel...)

Geen opmerkingen: